Tabló fotózás

Tablófotózás

Klasszikus vagy modern stílus?


2020-tól új lehetőséggel bővült a tablófotós csomagom! Ha szakítanátok az elmúlt 100 év hagyományaival és a klasszikus mellkép helyett valami fiatalosabb, modernebb fotózásra vágytok, ezt nektek találtam ki. Félalakos, lezserebb hangulatú képekből választhatsz, ha az osztály a modern csomag mellett dönt.

Van lehetőség próbafotózásra? Mennyibe kerül?


Természetesen igen, két lány és egy fiú számára ingyenes a próbafotózás, a sminket is én állom. A választott képeket megkapjátok digitálisan, így könnyedén el tudja dönteni az osztály, hogy szeretne-e velem dolgozni. Próbafotózásra nálam szeptember 15 – október 15-e között van csak lehetőség, előre megbeszélt időpontban.

Csinálsz csoportképeket is? Hozhatom a barátom/barátnőmet is?


Igen, mindkét fotózási nap végén, az egyéni képek után készülnek a csoportképek. Ezt megvárhatjátok a várótérben is, vagy ha hamarabb végeztetek, visszajöhettek külön a fotózás végére is. A tablófotózás azonban az osztályról, a közösségről szól, ezért kérlek, külsősöket ne hozzatok a fotózásra! Ha közös képeket szeretnétek, sokkal inkább ajánlok egy szerelmes fotósorozatot!

Hogyan zajlik a fotózás? Mennyit kell várnunk?


Az osztály létszámának függvényében, általában két (egymást követő) délután fotózunk, tanítás után várlak titeket a műtermemben. A fotózás gördülékenységének fenntartása érdekében azt kérem, hogy óránként 4-5 fős csoportokban érkezzetek. Fejenként legtöbbször 10-15 perc alatt végzünk a fotózással és a válogatással is. A lányok sminkelése is kb. 15-20 perc, ezért fontos, hogy legalább az első körben fiúk és lányok vegyesen gyertek, hogy folyamatosan tudjunk haladni.

Fejenként hány képet csinálsz? Egész alakos képet is csinálsz?


Általában 20-25 kép készül egy emberről, amit utána együtt megnézünk és kiválasztjuk a retusálásra szánt képeket. Nincs korlátozva a darabszám, a lényeg, hogy elégedetten távozzon mindenki. Egész alakos képet nem csinálok, hisz annak a tablón nincs helye. Ha külön képeket is szeretnél, ajánlom az egyéni portréfotózást!

Digitálisan is megkapjuk a képeket?


Természetesen igen: a retusálás után a facebookra optimalizált képeket egy online galériából tudjátok elérni. A rendelés lezárása után pedig a teljes felbontású képeket is átadom az osztálynak.

Tablótervezéssel és készítéssel is foglalkozol?


Analóg, kézzel készített tablót nem csinálok. Digitális tabló kivitelezésében szívesen segítek: a grafikusom készséggel elkészíti az általatok megálmodott tervet, ami aztán nyomdába, majd végül a keretezőhöz kerül. Ennek részleteiről szívesen küldök árajánlatot.

Általános iskolai tablót is vállalsz?


Nem, csak középiskolásokat fotózom.

Mennyire előre érdemes lefoglalni az időpontot?


Korlátozott számban áll csak módomban osztályokat vállalni, így érdemes minél előbb, akár már év elején bejelentkezni.