Szerelmes fotózás

Szerelmesfotózás

Hol készüljön a sorozat?


Akkor lesz igazán személyes a sorozat, ha a rátok jellemző, a ti életetekben meghatározó helyszíneken fotózunk. Ha szeretnétek, én is javasolhatok helyeket, akár az adott évszak különlegességeit kiemelve.

Mennyi ideig tart a fotózás és mikor fotózzunk?


Általában egy-másfél órát. A legszebb fények a napfelkelte, naplemente környékén vannak, mert ilyenkor a napsugarak dőlésszögéből adódóan szép lágy fényekkel lehet dolgozni, nem olyan kontrasztos, erős a megvilágítás, mint a déli órákban, így lehetőség szerint ezt az időzónát javaslom a fotózásra.

Milyen ruhában jöjjünk a fotózásra?


Amiben jól érzitek magatokat és szívesen látnátok viszont a képeken! Nem javaslom a túl színes mintájú ruhákat, mert elvonják a figyelmet rólatok. Inkább öltözzetek kicsit össze, legyen valami kapcsolódási pont (akár pont ellentétesen, például fekete-fehérbe), így még jobban az összetartozást fejezi ki a sorozat.

Hány képet kapunk? Megkapjuk a nyers képeket is?


Minőségi szelektálás után általában 50-70 teljes felbontású, retusált képet adok át. Nyers képeket nem adok ki a kezemből, az utómunka is kulcsfontosságú része a fotós munkájának, ettől lesz egyedi a sorozat.

Mennyire előre érdemes lefoglalni az időpontot?


Általában két-három hétre előre telnek be a hétköznapi időpontok, így érdemes kicsit előre gondolkodni. Természetesen mindig számolunk esőnappal is.